УЄФА не визнає матчі кримських клубів під егідою РФС

Матчі, зіграні кримськими клубами в турнірах під егідою Російського футбольного союзу, не будуть визнані УЄФА

Відповідне рішення ухвалила робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, передає Еспресо.TV з посиланням на офіційне повідомлення асоціації.

"У світлі складного поточного політичного становища і до моменту, коли можна буде прийняти спільне рішення по Криму, робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій сьогодні постановила, що будь-які футбольні матчі, зіграні кримськими клубами в рамках змагань під егідою Російського футбольного союзу (РФС), не будуть визнані УЄФА до подальших розпоряджень", - йдеться у повідомленні. 

В УЄФА наголосили, що асоціація не бажає заважати клубам грати в футбол, навпаки, УЄФА визнає, що футбол може мати позитивний соціальний ефект і об'єднувати людей, особливо в кризові та непрості часи".

Проте, щоб футбол проходив в рамках організованої спортивної та юридичної структури, виступи команд повинні відповідати обговореним у Статуті УЄФА положенням, погодженим усіма 54 національними асоціаціями УЄФА", - зазначено в повідомленні. 

Робоча група з надзвичайних ситуацій також звернулася до адміністрації УЄФА з проханням сприяти разом з ФІФА діалогу з представниками РФС і Федерації футболу України, щоб знайти спільний вихід із ситуації, що склалася.

Нагадаємо, кримські клуби "Перлина" (Ялта), ТСК (Сімферополь) та "СКЧФ Севастополь" (Севастополь) уже зіграли свої перші матчі і в Кубку, і вчемпіонаті Росії.

Тим часом, Севастопольський СКЧФ готовий подати до суду на вищі міжнародні футбольні інстанції через проблеми із заявкою кримських футболістів в чемпіонат Росії.