В Ліберії припинились сутички між поліцією та хворими на Еболу

Напружений спокій спостерігається в районі Вест-Поінт в столиці Ліберії Монровії, де раніше тривали зіткнення між поліцією і місцевими жителями, які намагалися втекти з зони карантину, введеного в спробі зупинити поширення вірусу Ебола

У середу, як мінімум, чотири людини постраждали від сльозогінного газу, випущеного поліцією в натовп, звідки в поліцейських летіли камені. Раніше всі дороги міста були заблоковані, що послужило початком протестів, передає Еспресо.TV з посиланням на «Голос Америки».

Тим часом двоє американців, які заразилися вірусом Ебола в Ліберії, одужали і покинули лікарню в місті Атланта, штат Джорджія.

Кент Брентлі і Ненсі Райтбол проходили лікування в лікарні Університету Еморі лікарні, в тому числі експериментальним препаратом ZMapp. Вони стали першими, хто спробував це ліки, і лікарі не знають точно, чи воно перемогло вірус.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), в країнах Західної Африки від вірусу Еболи загинули 1350 людей, 576 з них - громадяни Ліберії.

Нещодавно в Ліберії кілька хворих на лихоманку Ебола втекли з зони карантину, однак згодом їх повернули назад. Вчора поліція ліберійської столиці застосувала вогнепальну зброю проти людей, що намагаючись втекти з карантину, провокували сутички з правоохоронцями.