В ЄС вбивство консула Литви в Луганську назвали терактом

ЄС розглядає вбивство почесного консула Литви Миколи Зеленця в Луганську як терористичний акт

Про це йдеться в заяві Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, передає Еспресо.TV з посиланням на "ЛігаБізнесІнформ".

"Ми були вражені викраденням і звірячим вбивством Миколи Зеленця, почесного консула Литви, незаконними збройними формуваннями в Луганську. Ми рішуче засуджуємо цей терористичний акт і передаємо наші щирі співчуття його рідним і близьким. Особи, відповідальні за цей злочин повинні бути притягнуті до відповідальності і віддані суду", - йдеться в заяві.

Глава європейської дипломатії також підкреслила, що вбивство Зеленця черговий раз показує необхідність негайного припинення конфлікту в Донбасі і дій Росії з дестабілізації становища в Україні.

"З цією метою, ми також закликаємо Росію негайно припинити свої дії, дестабілізуючі Україну і об'єднати наші зусилля з відновлення миру і безпеки в Україні", - йдеться в заяві Ештон.

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус повідомив, що проросійські терористи викрали і вбили в Луганську почесного консула Литви Миколу Зеленця. Міністерство закордонних справ України пообіцяло докласти зусиль, щоб винні у вбивстві понесли відповідальність.