За ніч українських прикордонників обстрілювали 6 разів. Є поранені

Обстановка на кордоні залишається напруженою. Протягом доби відбулось 1 бойове зіткнення та 6 обстрілів прикордонних позицій

Про це Еспресо.TV повідомили у Держприкордонслужбі.

Зокрема, о 20.00  22 серпня, на напрямку «Підгаєвка (РФ) – Деркулеське (Україна)» (Луганська область) прикордонний наряд виявив та припинив спробу прориву на територію України диверсійно-розвідувальної групи. Відбувся бій, в ході якого 1 прикордонника було поранено. Після бойового зіткнення на місці події було виявлено рюкзак з 2 коробками патронів, спеціальними пристроями,  розтяжками для установки мін на території України.

О 00.30 сьогодні на південній околиці с. Амвросіївка був здійснений мінометний обстріл прикордонного наряду на БТР та наряду від Національної гвардії на автомашині. Поранено 1 офіцера прикордонника.

0 06.00 розпочався мінометний та кулеметний обстріл території пункту пропуску «Успенка» Донецького загону.

О 04.07, з 04.40 до 06.00 та з 06.25  був здійснений та продовжується мінометний обстріл пункту пропуску «Новоазовськ» Донецького загону.

З 04.00 до 06.00 з території Росії був здійснений артилерійський обстріл та обстріл з БМ-21 «Град» позицій прикордонників в районі н.п. Обрив Донецької  області.

З 03.35 до 03.48 склад прикордонного наряду  спостерігав  залпи з РСЗВ  БМ-21 «Град» з території Росії на напрямку «Гельманове  (РФ) – Василівка (Україна)» в бік с. Амвросіївка (Україна).

О 00.20 з території Росії зафіксовано залп з БМ-21 «Град» позицій  в районі с. Маркіно.

Нагадаємо, за інформацією керівника Центру воєнно-політичних досліджень Дмитра Тимчука, з боку Росії позиції українських силовиків були обстріляні з РСЗВ БМ-27 "Ураган" в районі населеного пункту Кутейникове.