Грузія підтримує Україну в її боротьбі за суверенітет - президент Маргвелашвілі

Президент Грузії привітав українського колегу з Днем незалежності країни

"Наші народи пов'язує вікова дружба. Ми разом боролися за незалежність від радянського режиму. Після здобуття свободи, впродовж двох десятиліть стояли пліч-о-пліч в процесі побудови державності", - цитує лист Г.Маргвелашвілі адміністрація грузинського президента. 

Він запевнив, що Грузія підтримує Україну і зараз, коли їй "знову доводиться захищати свій вибір, боротися за зміцнення суверенітету", і висловив жаль у зв'язку з тим, що "цю боротьбу супроводжують непоправні людські втрати". 

Він сподівається, що Україна "вийде переможцем" з цих драматичних подій і що "ця перемога лише зміцнить українську державу, самобутність народу та культури, стане передумовою для відновлення країни та її кращого майбутнього". 

Президент Грузії назвав П.Порошенко своїм однодумцем. "Це природно, оскільки те, що відбувається в одній країні - урок для другої. Досвід нас вчить і зміцнює. У нас одна мета, спільні проблеми, ми розділяємо спільні цінності, ми однаково дивимося на перспективу завтрашнього дня - ми бачимо наші країни серед гідних членів одного великої спільноти демократичних європейських країн ", - наголошується в листі Г.Маргвелашвілі.