Обама привітав українців і зазначив, що Сполучені Штати є партнером і другом

Президент США Барак Обама привітав Президента та народ України з 23-ю річницею незалежності України.

Відповідне звернення Барака Обами розміщено на сайті українського президента, пише Еспресо.TV.

«З часу здобуття незалежності у 1991 році Україна пройшла через численні випробування, і Сполучені Штати завжди були поруч. Протягом цього періоду дві наші нації працювали спільно задля зміцнення миру, демократії та економічного зростання в Україні та за її межами», - говориться в привітанні американського Президента.

Барак Обама відзначив, що минулий рік був водночас обнадійливим і непростим для України. «Але і в кращі часи, і в найскладніші моменти люди в Україні мають знати, що Сполучені Штати є партнером і другом. Ми рішуче підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України, ми рішуче підтримуємо право України обирати своє власне майбутнє. У цьому зв’язку мені було приємно бачити підписання Вашим Урядом Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом. Ця подія стала значним кроком на шляху побудови більш демократичної, процвітаючої та справедливої України», - йдеться в привітанні.

Президент Обама заявив, що Сполучені Штати цінують свою дружбу з народом України та сподіваються на продовження співробітництва.