Турчинов: Парламент вважатиметься легітимним і з 300 нардепами

Мінімальна кількість нардепів, необхідна для легітимного функціонування парламенту, становить 300 осіб, тому труднощі з голосуванням у Криму та на Донбасі не завадять формуванню нового складу і роботі ВР

Про це заявив Голова Верховної Ради Олександр Турчинов в інтерв'ю 5 каналу, пише Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Проведення голосування в Криму - досить складне питання. Разом з тим, закон про окуповану територію не передбачає проведення виборів під час окупації.  Безумовно, саме пропорційна складова буде представляти всі регіони, в тому числі і Крим. До того ж 50% парламенту буде обиратись за пропорційними партійними списками", - сказав спікер.

Водночас він висловив сподівання, що в зоні АТО вибори також відбудуться. "Що стосується зони АТО, то я сподіваюся, що до жовтня ця зона буде ліквідована, або зведена до мінімуму. Щодо населених пунктів, де можуть відбуватися бойові дії, то  треба внести технічні зміни до законодавства. Ми б могли змінювати конфігурацію виборчих округів, щоб центри окружних комісій не збігалися з центрами бойових дій. Також сподіваюся, що у більшості мажоритарних округів можна буде провести чесні та прозорі вибори", - сказав Турчинов.

Окрім того, Голова ВР запевнив, що парламент вважатиметься легітимним за умови обрання хоча б 300 нардепів.

"Бажано, щоб усі 450 депутатів працювали в парламенті, але сучасні умови зроблять свій відбиток на виборчому процесі... Може бути, що близько 20 депутатів не будуть обрані до Парламенту, але я  хочу сказати, що конституційна більшість, дві третини парламенту,  будуть працювати і це головна ознака дієздатності і легітимності  Верховної Ради. Це конституційна норма", - повідомив Турчинов.