Україна святкує 23 річницю Незалежності

У ряді міст України 24 серпня пройдуть урочисті заходи з нагоди 23-ї річниці незалежності, а в Києві запланований парад за участю військовослужбовців і військової техніки

Згідно з планом заходів, в обласних і районних центрах та інших населених пунктах в цей день пройдуть збори, віче та інші відповідні урочистості, пише «Інтерфакс-Україна».

У Києві 24 серпня також пройдуть урочисті заходи за участю керівництва держави, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції, представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, духовенства. Заплановані також інформаційно-просвітницькі заходи, тематичні конференції, документальні та фотовиставки, культурно-мистецькі акції, інше.

Президент України Петро Порошенко в цей день покладе квіти до пам'ятника святому князю Володимиру, українському поету Тарасу Шевченку, політичному діячеві і публіцисту Михайлу Грушевському, а також на місці загибелі "Небесної сотні" в центрі Києва. Крім того, глава держави візьме участь в параді військ з нагоди Дня Незалежності на Хрещатику, який розпочнеться о 10 годині.

На параді кияни та гості столиці зможуть побачити 49 зразків військової техніки, яка зараз перебуває на озброєнні української армії та інших збройних формувань. Участь в параді візьмуть близько півтори тисячі військовослужбовців і курсантів. Учасники параду вшанують хвилиною пам'яті своїх товаришів, загиблих в зоні АТО.

На вечір неділі запланований святковий салют двадцятьма артилерійськими залпами у Києві, Одесі та інших містах, де розташовані штаби оперативних командувань Збройних сил, а також святкові феєрверки в інших обласних центрах. У столиці та регіонах пройде покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків видатним діячам розвитку української держави та борцям за незалежність України, а також до місць поховань загиблих під час "Революції гідності".

Як повідомили Еспресо.TV в КМДА, у межах святкування Дня Незалежності України в Києві відбудуться наступні заходи:  

Всеукраїнський спортивно-масовий фестиваль «TAFISA. Змагання міст-2014»

У Хрещатому парку біля арки Дружби Народів відбудеться Всеукраїнський спортивно-масовий фестиваль «TAFISA. Змагання міст-2014». Початок спортивного заходу о 10:00, після чого розпочнеться чемпіонат світу зі стронгмену. Основна частина заходу запланована на 12:00. Зокрема, турнір із настільного тенісу, стрітбол, дитяча легка атлетика, вікторина від GIZ (профілактика ВІЛ/СНІДу), чемпіонат світу зі стронгмену (фінальна частина) та  Drum Circle №1 (флешмоб із барабанами). Після спортивних змагань на киян та гостей столиці чекає танцювальний флешмоб, а також ігри, вікторини та конкурси із глядачами. Наприкінці свята відбудеться нагородження переможців конкурсу.  Захід триватиме до 15:00.

Спортивна акція «Україна єдина» на Хрещатику

О 14:00, на Хрещатику розпочнеться спортивно-презентаційна акція «Україна єдина». Організатори акції познайомлять глядачів з командами з кільцевих перегонів, ралі, позашляхових змагань, дрифту та стантрайдингу, які в свою чергу влаштують показові виступи. Кияни та гості столиці матимуть змогу оглянути різні спортивні автомобілі: формула, кільцеві та ралійні авто, легендарний «Вепр», створений для раллі-рейдів, а також мотоцикли й карти.

Святковий концерт художніх аматорських колективів на Співочому полі

Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень організував національно-патріотичну концертну програму за участю кращих аматорських колективів Києва. Свято розпочнеться 24 серпня о 16 годині на Співочому полі Печерського ландшафтного парку. У програмі концерту – виступи народних хорових колективів,колективів естрадно-спортивного танцю, вокальних дуетів та солістів та багато іншого. Крім того, до уваги гостей – виступи Лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів.