Помер українець Леонід Стадник – найвищій чоловік у світі

Серце чоловіка зупинилася на День незалежності

24 серпня в селі Подолянці на Житомирщині  помер найвищий житель Землі Леонід Стадник, пише Еспресо.TV з посиланням на Житомир.info.

Стаднику було 44 роки, причина смерті мовою медиків - крововилив в гормонопродуцируючу пухлину гіпофізу головного мозку.

Як відомо, велетень, чий зріст перевищував 2,5 метри, не був здоровою людиною - після відмороження ступнів став інвалідом 1 групи, переніс не одну операцію на головному мозку. Свого часу працював ветлікарем у колгоспі, але вже багато років вів домашнє господарство, нікуди не виїжджав. Кілька років тому поховав маму, якою дуже дорожив. Жив у батьківській хаті з сестрою Ларисою.

Рекордсмен носив одяг 70 розміру, взуття 62 розміру замовляв на Житомирському протезно-ортопедичному підприємстві. Свій ріст Стадник вважав більше проблемою, ніж предметом гордості. Був добрим і чуйним.

«Він хворів останнім часом. 23 серпня йому вдома стало погано, він впав з ліжка і не зміг встати. Сестра побігла до сусідів, ті викликали «швидку допомогу». Приїхали житомирські лікарі, консультувалися з лікарем з Києва, який оперував Льоню. Вони забрали його до лікарні, а коли 24 числа я подзвонила, щоб дізнатися про його здоров'я, повідомили, що він тільки що помер ... », - повідомляє кореспондент видання.

В останні роки Стадник жив затворником, відмовлявся зустрічатися з журналістами і найбільше хотів жити «як усі нормальні люди».