Білоруський опозиціонер: Зустріч "Євразійської трійки" у Мінську - це початок відлиги між Білоруссю та Заходом

Зустріч у форматі Україна - Європейський Союз "Євразійська трійка", яка відбудеться сьогодні у Мінську, означатиме відлигу у стосунках між Білоруссю та Заходом

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив білоруський опозиціонер, заступник глави опозиційної партії "Білоруський народний фронт" Ігор Ляльков.

За його словами, ця зустріч дуже важлива для Білорусі, тим паче що таких висовопосаавлених осіб тут не бачили на протязі останніх 4-х років.

«Швидше за все проведення у Мінську зустрічі може означати появу нової відлиги Заходу і Мінська, що для Білорусі дуже важливо», - сказав Ляльков.

На його думку, також ця зустріч дуже вигідна особисто Лукашенку, оскільки він отримає "унікальний шанс" налагодити стосунки з Заходом напередодні президентських виборів і отримати можливість легітимізації з боку Заходу.

«Це шанс, котрий навряд чи варто було упустити», - зазначив опозиціонер.

Коментуючи відношення білорусів до ситуації в Україні, Ляльков зазначив, що Білорусь зайняла нейтральну, "рівновіддалену позицію", однак батагато білорусів виступають за єдину і суверенну Україну.

Нагадаємо, 26 серпня у Мінську 26 серпня відбудеться зустріч у форматі Україна - Європейський Союз "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія).

До порядку денному зустрічі включеня питання, пов'язані з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетичною безпекою і стабілізацією ситуації на Донбасі.