Донбас перестав вірити старим політикам і сьогодні визначається з вибором, - експерт

Згідно електоральним настроям, Донбас перестав вірити старим політикам і сьогодні визначається з вибором

Так прокоментував результати досліджень центру «SOCIS» напередодні парламентських виборів політичний експерт Костянтин Матвієнко.

За його словами, майже половина українців ще не визначились, кого підтримати на майбутніх виборах в Раду: 40% опитаних в Донецькій області поки не готові йти на голосування, а більш 30% не визначилися з вибором.

Особливо, на думку експерта, розгубленi виборці Донбасу.

"Жителі цього регіону втомилися від старих політичних партій. Цим пояснюється високий антирейтинг на Донбасі Партії Регіонів, комуністів та Свободи ", - вважає Матвієнко.

За даними соціологів найбільш перспективними політиками жителі Донбасу вважають Петра Порошенка, Сергія Тігіпка і Наталію Королевську. Близько 40% відсотків опитаних в Донецькій області вірять у перспективність цих політичних діячів.

Це, на думку Костянтина Матвієнка, пояснюється тим, що Президента асоціюють з силою, в компетенції якої - зупинити протистояння на Сході. Тігіпка інерційно підтримує частина електорату ПР. Королевська підвищила довіру тому, що системно допомагає мирним жителям Сходу.

- Хто з політиків найбільше успішно реалізує тренд світу та соціального захисту, задовольнить цей глобальний запит населення, той і завоює симпатії жителів Донбасу, - упевнений Матвієнко.

Дослідження проходило протягом 19-30 липня в усіх регіонах України (без урахування населення АР Крим та Луганській області). Вибірка склала 2084 респондентів.

Як відомо, 25 серпня Президент України Петро Порошенко заявив про те, що розпускає Верховну Раду.