На позачергові вибори до Ради потрібно 980 млн грн, - ЦВК

На проведення позачергових виборів в Раду потрібно 980 млн грн, але цю суму потрібно значно скоротити

Про це повідомляє "Інтерфакс-Украина" з посиланням на голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

За його словами на проведення позачергових парламентських виборів в Україну 26 жовтня 2014 року в відповідно до норм чинного законодавства необхідно близько 980 млн грн, але шляхом внесення змін до закону можна зменшити цю сум на 140 млн грн.

"Для фінансування всіх витрат на організацію підготовки виборів, передбачених чинним законом, необхідно близько 980 млн грн. Оскільки мова йде про позачергові вибори, відповідні витрати в державному бюджеті на цей рік не могли бути передбачені просто за визначенням", - заявив М.Охендовський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". 

За його словами, кошти на проведення цих виборів відповідно до закону повинні бути виділені Кабінетом Міністрів з резервного фонду бюджету. 

"Сумнівів у тому, що вибори будуть профінансовані урядом у повному обсязі, у нас немає", - зазначив глава ЦВК. 

При цьому він підкреслив, що ЦВК "дуже розраховує на якнайшвидше внесення до закону змін, які дозволять скоротити витрати на вибори". 

"Лише відмова від фінансування передвиборної агітації партій та кандидатів за рахунок коштів державного бюджету, за нашими розрахунками, дозволить заощадити більше 100 млн грн. Переконаний, що в нинішній економічній і суспільно-політичній ситуації така відмова була б правильним і раціональним кроком. Сподіваюся, зі мною погодяться і народні депутати, від голосування яких залежить те, у скільки майбутні вибори обійдуться українському народу ", - зазначив Охендовський. 

В цілому, за його словами, за рахунок технічних змін до закону "Про вибори народних депутатів" можна заощадити до 140 млн грн.