Гуманітарну допомогу з першого ешелону Рейса Ахметова для 18500 переселенців вже отримали соцслужби Приазов'я

Допомога, доставлена ​​22 серпня гуманітарним рейсом штабу «Допоможемо» при Фонді Ріната Ахметова в Маріуполь, до кінця місяця буде направлена ​​людям у звільнених містах Донецької та Луганської областей

Як повідомляють в штабі, за вихідні дні міські та районні центри соціальної допомоги в самому Маріуполі, Новоазовському та Першотравневому районах отримали в цілому 18 580 продуктових наборів. 

«Сьогодні в Маріуполі волонтери розфасовують гуманітарну допомогу першого ешелону Рейса Ріната Ахметова. Далі машини з уже упакованою допомогою поїдуть у звільнені міста, міста в зоні військових дій і місця компактного проживання переселенців - туди, де ця допомога зараз вкрай необхідна », - йдеться в повідомленні штабу.

Завдяки першому рейсу, волонтери розраховують закрити потреби 200 тисяч сімей Донбасу на найближчі два тижні. 

Крім того, у звільнені міста, де на даний момент проживають вимушені переселенці (Маріуполь, Святогірськ, Курахово, Добропілля, Щастя) будуть відправлені 10 тис. гігієнічних наборів. Це найбільша гуманітарна допомога Донбасу з початку бойових дій, вона в 15 разів більше того, що привіз на Луганщину російський «гуманітарний конвой». 

При цьому, в штабі оцінюють фактичну потребу в 40 тис тонн «гуманітарки» на місяць. Кількість біженців постійно зростає: станом на 26 серпня Гуманітарний штаб вивіз у безпечне місце 21228 осіб, з них 9369 - діти.