Псевдовлада Криму хоче "приватизувати" ще й майно Коломойського

Сергій Аксьонов пропонує відшкодовувати жителям Криму вклади в Приватбанку, одним із співвласників якого є український олігарх і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, за рахунок продажу кримських активів співвласників банку

Про це він заявив в інтерв'ю російському агентству "Інтерфакс". 

Завершується встановлений законодавством 90-денний термін прийому заяв від кримчан на виплату компенсації за вкладами в українських банках. 

"Моя позиція однозначна: кримчани повинні отримати всі кошти, які були заморожені на рахунках в українських банках. Їх вклади в «Приватбанку» будуть відшкодовуватися не тільки за рахунок продажу майна банку, але і за рахунок продажу кримських активів пана Коломойського та інших власників "Приватбанку", - сказав він. 

За словами Аксьонова, всі об'єкти в Криму, які належать Коломойському, зараз перевіряє прокуратура. Фахівці розбираються, які кримські підприємства і санаторії є його власністю. 

"Перші перевірки показали, що всі об'єкти були відняті в результаті сумнівних схем і позаправових судових рішень. Коломойський нічого в Криму не купував. Я вважаю, що стосовно пана Коломойського потрібно застосувати статтю кримінального кодексу «Сприяння терористичної діяльності» та націоналізувати все його майно на території Росії. Дочиста, "під нуль", - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що псевдовлада Криму відсторонила Жеваго від його суднобудівного заводу.

Ще раніше в.о. президента Криму Сергій Аксьонов заявив, що хоче забрати у Клюєва сонячні електростанції