Псевдовлада Криму відсторонила Жеваго від його суднобудівного заводу

Український мільардер Костянтин Жеваго втратив участь в керівництві належного йому Суднобудівного заводу Залив в включеному росіянами кримському місті Керч

Про це повідомили в понеділок в компанії, передає "Інтерфакс-Україна"

"Особи, причетні до того, що одна з найбільших суднобудівних компаній Європи поставлена ​​на грань катастрофи, відсторонені від керівництва компанією. Зараз ми, перш за все, говоримо про український олігарха Костянтина Жеваго", - заявили в компанії. 

Текст звернення розповсюдило міністерство інформації і зв'язку Криму. 

У заяві зазначено, що Жеваго нібито незаконно отримав акції заводу і використовував його для легалізації тіньових доходів. 

Міністр промисловості Криму Андрій Скринник раніше заявив, що завод майже не працює, а російський бізнес намагається викупити завод. 

"Ситуація складна через позицію власника, відомого українського олігарха. Тільки два тижні тому було прийнято рішення про перереєстрацію підприємства відповідно до російського 

Суднобудівний завод "Залив" є одним з найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі. Він займається будівництвом танкерів, хімо- і контейнеровозів, бурових платформ для видобутку нафти і газу. У загальному обсязі реалізації частка експорту доходить до більш 95%. Основні замовники - Норвегія, Нідерланди. 

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що псевдовлада Криму хоче забрати у Клюєва сонячні електростанції.