Шість батальйонів сил АТО заблоковані в районі Іловайська

В результаті нанесення трьох артилерійських ударів терористи заблокували селища Старобешеве і Кутейникове в Донецькій області. Кілька українських батальйонів опинилися в оточенні терористів

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив комбат «Донбас» Семен Семенченко, передає Еспресо.TV.

Він розповів, що після ранкового прориву з Новоазовська ситуація була повністю контрольована.

«Тривожні симптоми почалися пізніше. Спочатку самовільно покинула позицію частина ЗСУ, яка мала забезпечувати тил угруповання, яке звільняло Іловайськ. Артилерія була розбита градами, а решта відійшла, залишилися одні міномети», - повідомив Семенченко.

За його словами, потім терористи завдали ще одного удару танками з району Моспіного. Бойовики пройшли через Старобешеве і були зупинені через 15 км засліном артилерії і танків ЗСУ. Також було завдано удар в районі Оленівки.

«Таким чином в результаті нанесення трьох ударів (знизу від Новоазовська, прорив групи з сектора Д, прорив групи від Моспине) були заблоковані Старобешеве і Кутейникове. Наостанок відійшла ще одна група ВСУ і все угруповання виявилося в оперативному оточенні», - поінформував комбат «Донбасу».

Він зазначив, що наразі в Іловайську знаходяться частини батальйону Нацгвардії «Донбас», батальйону МВС «Дніпро», батальйону МВС «Херсон», батальйону МВС «Світязь» і батальйону МВС «Миротворець».

Тим часом, штаб національного захисту Дніпропетровської області з посиланням на інформацію батальйону "Дніпро-1" повідомляє, що біля Іловайська заблоковані батальйони «Донбас», «Кривбас», «Миротворець», «Івано-Франківськ», «Волинь» і «Дніпро-1».

"Ситуація в Іловайську залишається незмінною. Батальйони Донбас, Кривбас, Миротворець, Івано-Франківськ, Волинь і Дніпро-1 перебувають в оточенні. З боку Троїцька та Харцизька б'ють Гради. Зі сторони Федорівки б'ють САУ, які обстрілюють околицю Іловайська з боку РФ", - йдеться в повідомленні.
Крім того, повідомляється, що станом на 1:00 батальйон Дніпро-1 не має втрат, проте є поранені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що частина українських військових потрапила в оточення під Донецьком