Український дзюдоїст Зантарая у Росії здобув "бронзу" чемпіонату світу

На чемпіонаті світу з дзюдо, який приймає челябінська арена "Трактор", лідер збірної України Георгій Зантарая став бронзовим призером у ваговій категорії до 66 кг

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Киянин стартував з впевнених перемог над представниками Єгипту, Венесуели і Монголії. А от камнем спотикання для нього став представник Японії, дворазовий чемпіон світу  Ебінума Масасі. Переможця цього поєдинку виявив лише додатковий час.

У втішному колі турніру Зантарая здолав опір свого давнього знайомого по ваговій категорії 60 кг - узбека Рішода Собірова - теж дворазового чемпіона світу у вазі до 60 кг.

А в "бронзовому" фіналі з японцем підопічний Віталія Дуброви усі 5 хвилин сутички відпрацював першим номером і заслужено переміг. Хоча, зазначимо, перемогу йому принесло одне попередження, дане суддями супернику.

Зазначимо, у кар'єрі 26-річного Зантарая це вже п'ята медаль з чемпіонатів світу. Повний комплект він здобув, виступаючи у ваговій категорії до 60 кг (2009 - "золото", 2010 - "срібло", 2011 - "бронза"). Після невдалих для себе Олімпійський ігор-2012 Георгій змінив вагову категорію - до 66 кг. Минулого року він став бронзовим призером у новій вазі, а сьогодні знову підтвердив своє місце серед Топ-3.