До Надії Савченко можуть застосувати каральну психіатрію

Волонтер із Воронежа Петро Охотін, який був на засіданні суду у справі українського пілота Надії Савченко, попередив про ймовірність застосування до неї каральної психіатрії

Про це він сказав під час включення телефоном в ефірі Еспресо.TV

Зокрема він зазначив, що розгляд справи Надії Савченко ведеться необ'єктивно. 

"Об'єктивності там немає жодної. Чому? Лінія захисту Надії Савченко підготувала аргументовану відповідь, чому її треба відпустити. Ілля Новиков посилався на доказову базу і "розбивав" докази російського слідчого. Останній на всі запитання відповідав: "Подивіться – все є в справі". Захист звернув увагу на те, що Надія Савченко з 23 по 30 червня знаходилася в Воронежі і при цьому не нападала на слідчого, не втікала", - передав він. 

Також волонтер зазначив, що, виходячи з історії Наукового центру, в якому хочуть провести психіатричну експертизу українському пілоту, варто застерегти від застосування каральних методів у психіатрії. 

"Науковий центр судової і соціальної психології відомий з 70-х років. Там лікували дисидентів, зокрема генерала Григоренка. Учасник справи Олега Сенцова Олексій Черній там знаходився. Нічого хорошого від того, що Надію Савченко хочуть туди поставити на обстеження, немає. Є велика загроза здоров'ю Надії, а саме застосування до неї каральної психіатрії", - попередив Охотін.