Франція отримала новий уряд

У Франції оголосили третій склад уряду соціалістів, який удруге очолив Мануель Вальс. При кадрових змінах в уряді дотримані паритет представництва чоловіків і жінок: вісім чоловіків і вісім жінок, повідомили в Матіньйонскому палаці

Про це повідомляє Укрінформ.

"Франція отримала новий уряд, до складу якого увійшли як колишні, так і нові його представники", - йдеться в офіційній заяві.

Зокрема, Лоран Фабіус і Жан-Ів Ле Дріан - зберегли свої портфелі міністра закордонних справ і міжнародного розвитку та міністра оборони відповідно. Колишня цивільна дружина французького президента і міністр екології, сталого розвитку та енергетики попереднього складу уряду Сеголен Руаяль також увійшла в нову команду Кабінету міністрів Мануеля Вальсу. Свої посади міністра юстиції, фінансів та соціального забезпечення, охорони здоров'я та прав жінок також зберегли Крістіан Тобіра, Мішель Сапен і Марізоль Турен.

Не змінилися і міністр праці, зайнятості, професійної освіти та соціального діалогу Франсуа Ребсамен, міністр внутрішніх справ Бернар Казенев, міністр децентралізації та державної служби Маріліз Лебраншу, міністр у справах заморських територій Жорж По-Ланжевен, міністр сільського господарства і офіційний представник уряду Стефан Ле Фоль і міністр житлового будівництва і рівності територій Сільвія Пінель.

В уряді відмовилися брати участь екологічні партії, заявивши, що поки для їх участі в роботі нового Кабінету міністрів не створені достатні умови.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс подав заяву про відставку свого уряду президентові Франсуа Олланду в понеділок, 25 серпня. У ньому зазначалося, що новий уряд буде сформовано у вівторок у відповідності з "напрямками, які президент визначив для країни". Такий крок був зроблений на наступний день після того, як міністр економіки лівих сил Арно Монтебург закликав до нової економічної політики, критикуючи Німеччину і дії французької влади.