Голову МВФ звинуватили в злочинній недбалості

Французькі правоохоронні органи пред'явили звинувачення директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард

Про це повідомляє "Деловая столица" з посиланням на агентство AFP.

Крістін Лагард проходить по так званій "справі Тапі". У 1990 році бізнесмен Бернар Тапі взяв у дочірнього банку французького фінансового гіганта "Ліонський кредит" гроші на покупку частки в компанії "Адідас", а в 1993 році той же "Ліонський кредит" створив консорціум, який за дорученням Тапі продав його частку в "Адідасі". Насправді, на думку слідства, банк за допомогою офшорної схеми продав компанію сам собі. 

У 2003 році Бернар Тапі зажадав компенсацію від банку - за версією бізнесмена, десять років тому консорціум продешевив з ​​продажем. До того моменту "Ліонський кредит" був вже частково під контролем уряду, тому спір розглядало міністерство фінансів Франції, яким тоді керувала Лагард. Зрештою позов передали в приватну арбітражну комісію. У підсумку бізнесмен отримав компенсацію в розмірі 403 мільйонів євро. Соціалісти звинуватили адміністрацію Саркозі у фінансових махінаціях, і після перемоги на виборах Франсуа Олланд ініціював розслідування по цій справі.