Міноборони РФ: Десантники „випадково загинули”

Представники Міноборони РФ під час спілкування з родичами десантників, затриманих в понеділок українськими військовими в Донецькій області, підтвердили втрати серед особового складу після "випадкового" ​​зіткнення з українською армією

Про це повідомляє РБК.

Напередодні родичі десантників триста тридцять першого гвардійського полку 98-ї дивізії повітрянодесантних військ зустрілися з командуванням частини, щоб дізнатися про долю своїх близьких. За їх словами, на зустріч прийшли члени сімей майже всіх дев'яти десантників, імена та фотографії яких були оприлюднені українськими спецслужбами днем раніше.

Дані про втрати повідомив заступник командира дивізії, гвардії полковник, що представився Олександром Хотулевом: два контрактника, особи яких встановлені, загинули, близько десяти - поранені і перебувають у госпіталях Ростова, дев'ять солдатів, імена яких раніше називали в СБУ України, затримані українцями.

Як повідомила представник костромського Комітету солдатських матерів Людмила Хохлова, в Ростовську область костромських десантників відправили 20 серпня - контрактники розповідали родичам, що їдуть на навчання.

За офіційною версією подій 25 серпня, переданої офіцерами родичам, десантники нібито помилково в'їхали на територію України під час патрулювання вздовж кордону. Останній раз бійці 331-полиця зв'язувалися з близькими, за їх словами, з району селища Матвєєв Курган у Ростовській області - на кордоні з Амвросіївським районом Донецької області України, де, за версією СБУ, українські військові і полонили російських десантників.