Пєсков: Контактна група по Україні відновить роботу в найближчі дні

Контактна група по Україні повинна повернутися до роботи в найближчі дні. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи досягнуту домовленість лідерів Росії та України Володимира Путіна і Петра Порошенка, які напередодні провели переговори в Мінську

Напередодні Путін повідомив, що на зустрічі з Порошенком досягнута домовленість про відновлення роботи в даному форматі. "Контактна група має якнайшвидше відновити свою роботу", - сказав російський лідер, підкресливши, що Москва буде робити все для цього. "Цей процес потрібно почати якомога швидше", - зазначив, за інформацією Росбалту, президент РФ.

Пєсков повідомив, що склад групи, до якої входять представники України, ЄС та Росії, на переговорах у Мінську окремо не обговорювався і, очевидно, залишиться колишнім. Не конкретизувалися і часові межі її роботи.

Ініціатива про роботу з врегулювання ситуації на Україні в рамках Контактної групи була висунута в лютому, а її перше засідання відбулося в Києві на початку червня. Останнє засідання групи пройшло також в українській столиці 14 серпня, на ньому обговорювалися логістичні аспекти доставки гуманітарної допомоги на схід України.