Росія збирається відправити в Україну ще один "гуманітарний конвой"

Росія знову хоче "допомогти" непрошеною "гуманітаркою" Росія збирається відправити в Україну ще один "гуманітарний конвой" під егідою Міжнародного комітету Червоного Хрест

Так прокоментував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяву Володимира Путіна про домовленість із Порошенком про "гуманітарку" для Донбасу, якої вони досягли під час переговорів у Мінську 26 серпня.

"Було акцентовано, що необхідно продовжувати надання допомоги у зв'язку з розвитком гуманітарної катастрофи у східних регіонах України", - сказав Пєсков у коментарі ИТАР-ТАСС.

"Надання допомоги буде здійснюватися під егідою Червоного Хреста і за повної координації з українською владою", - пояснив він. За словами президента РФ, він говорив із Порошенко про можливість і необхідність надання гуманітарної допомоги Донецьку і Луганську.

"Ми домовилися про те, як ми будемо взаємодіяти на цьому треку; не буду забігати вперед, але певні домовленості у нас тут є", - зазначив він.

Раніше у понеділок, 25 серпня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що Москва направила офіційну ноту до МЗС України з інформуванням про намір підготувати другий конвой з "гуманітарним вантажем".

Нагадаємо, що перша колона російської "гуманітарки" незаконно перетнула український кордон 22 серпня.