Російський депутат: Псковських десантників обдурили, зробивши кримінальними злочинцями

Десантники 76-й псковської десантної дивізії, що опинилися на території України, могли бути введені в оману, вважає депутат обласної Думи Лев Шлосберг

В інтерв'ю телеканалу "Дождь" він повідомив, пославшись на свої джерела, що псковські десантники загинули в бою під Георгіївкою 19-20 серпня. "Бій дуже важкий, в якому, очевидно, загинуло багато людей. Масштаб втрат оцінити неможливо", - підкреслив депутат.

"Зараз немає ніяких списків, дивізія закрита для спілкування, повністю закрита, навіть відставні офіцери спілкуються дуже обережно. Вони не володіють ніякою повною інформацією, ховаються від всіх: від рідних, від усіх без винятку. Оскільки офіційно міністр оборони та командувач ВДВ заявили, що російських військ на території України немає, вони бойові дії не ведуть. І найстрашніша фраза, яка прозвучала, це фраза Шамалова про те, що 76-я десантно-штурмова дивізія бойових втрат в Україні не зазнала ", - сказав Шлосберг.

"Я повністю довіряю офіційним заявам Шойгу і Шамалова, я вважаю їх підтвердженням того, що наймання цих людей на війну в Україні здійснювало не Міністерство оборони де-юре, а якоюсь компанією-посередником, руками якої були виготовлені контракти, за якими, звичайно , все одно стоїть держава. Але ситуація така, що, згідно з російськими законами і не тільки російським, громадянин держави, в даному випадку громадянин Росії, може брати участь у бойових діях за межами держави тільки за офіційним рішенням, це має бути політичне рішення. Як відомо , його немає, згоду Ради Федерації скасовано. Повинно бути рішення президента, верховного головнокомандувача, рішення міністерства оборони, рішення в даному випадку командування ПДВ і наказ комдива. цього немає, це означає те, що цих людей послали, можливо, не сповістивши їх про це , ввівши їх в оману, вчиняти кримінальні злочини, і зробили їх членами незаконних збройних формувань. звідси ця дика секретність, страх, що хтось побачить прощання", - вважає Шлосберг.

Напередодні представники Міноборони РФ під час спілкування з родичами костромських десантників триста тридцять першого гвардійського полку 98-ї дивізії ВДВ, затриманих в понеділок українськими військовими в Донецькій області, підтвердили втрати серед особового складу після "випадкового" ​​зіткнення з українською армією.