У Ахметова відкрився склад «Волонтерської сотні»

На майданчику колишньої фабрики «Юність» на Андріївському узвозі для організації допомоги переселенцям із зони АТО відкрився склад «Волонтерської сотні»

За повідомленням штабу громадської організації на своїй сторінці в соціальній мережі, тільки 26 серпня тут побувало 178 сімей. Завдяки півсотні волонтерів і небайдужим киянам, які привозять на склад «Юності» продукти харчування, одяг, дитячі коляски та інші речі, штабу вдається забезпечити найнеобхіднішим людей, які залишилися без житла і заробітку, пише "Обозреватель".

Як каже одна з одержувачів допомоги Валентина Луценко, незважаючи на великі черги, її родині вдалося отримати те, в чому вони потребували. «Вони з найгарячішою на даний момент, точки України, майже нічого з собою немає. Дали постільну та рушники. Продукти, побутову хімію. Спасибі, що є небайдужі й ті, хто бачать в нас не тільки Донецьку прописку, як клеймо, але і людей, у яких трапилася біда», - пише Валентина.

Штаб гуманітарної допомоги є громадянською ініціативою. В даний час склади приймають будь-яку допомогу - продуктами, речами, грошима і фізичною допомогою. Як кажуть в «Волонтерській сотні», особливо гостра потреба - в теплих речах, взутті і побутовій хімії. «Продуктів дуже мало. Закінчуються протягом півгодини з моменту завезення. Дуже треба дитяче харчування», - каже волонтер Оксана Сухорукова.

Крім того, на складі по вул. Фролівська 9-11 (вхід з боку Боричевого Току) приймають теплі темні речі для бійців в зоні АТО.

Власник майданчика - компанія ЕСТА Холдинг належить бізнесменові Рінату Ахметову.