У Воронезькій області таємно поховали комвзводу «Псковської» дивізії

25 серпня в Павлівському районі Воронезької області пройшли похорони Антона Короленка, командира десантно-штурмового взводу 76-ї десантно-штурмової дивізії, дислокованої в Пскові

Як пояснив начальник відділу військового комісаріату Воронезької області по місту Павловськ, Павловському і Верхньомамонському районам Михайло Харківський, Антон Короленко загинув «при виконанні службових обов'язків 19 серпня». Де і за яких обставин це сталося, воєнком пояснювати не став. Родичі також не стали відповідати на запитання про це, назвавши інформацію «прихованою», пише РІА«Воронеж».

В одному з сіл Павловського району живуть батьки Антона, тому загиблого десантника, який з родиною мешкає в Пскові, привезли ховати в Воронезьку область.

У Антона Короленка залишилася дружина і маленька донька.
Житель Павловського району Антон Короленко служив в Псковській десантно-штурмовій дивізії після закінчення Рязанського вищого повітряно-десантного командного училища в 2009 році. У 2011 році взвод старшого лейтенанта Короленка став кращим в ВДВ Росії за підсумками змагань.

Нагадаємо, 25 серпня, російські ЗМІ повідомили про «закриті похорони» двох десантників Псковської повітряно-десантної дивізії (офіційна назва - 76-а гвардійська десантно-штурмова Чернігівська Червонопрапорна дивізія). Рідні Леоніда Кічаткіна та Олександра Осипова відмовилися пояснювати журналістам, як загинули військовослужбовці. На їх могилах вказані дати смерті - 19 і 20 серпня. Журналісти також звернули увагу, що ці військові останній раз заходили в мережу 15-16 серпня.

18 серпня 76-я Чернігівська дивізія ВДВ, яка базується в Псковській області, була нагороджена орденом Суворова з формулюванням «за успішне виконання бойових завдань командування і проявлені при цьому особовим складом мужність і героїзм». Спеціально приїхав в Псков з цієї нагоди глава Міноборони Сергій Шойгу дав зрозуміти, що дивізія нагороджена за сукупністю бойових заслуг, в тому числі за дії під час проведення референдуму в Криму.