Яценюк перевів стрілки по долару на голову Нацбанку Гонтарєву

Уряд надає всю необхідну підтримку Національному банку України в стабілізації курсу гривні і розраховує, що ця стабілізація відбудеться в самий найближчий час

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна"

"Для української економіки прийнятний курс на рівні 12 грн/$1. Вище ми не можемо витримати", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу. 

Яценюк повідомив, що напередодні провів консультації з головою Нацбанку і сьогодні проведе ще один їх раунд. 

"Як глава уряду готовий надати все для невідкладної стабілізації ситуації на валютному ринку. Переконаний, що Нацбанку вистачить професіоналізму, щоб стабілізувати ситуацію", - заявив прем'єр. 

Він підкреслив, що уряд не виходить на валютний ринок за покупкою долара, покриваючи свої потреби власними ресурсами. 

Яценюк додав, що 29 серпня очікується виділення Україні чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ), що дасть можливість країні збільшити золотовалютні резерви і позитивно впливати на курс. 

Нагадаємо, сьогодні повинна відбутися нарада голів правління найбільших і великих банків з НБУ щодо ситуації на фінансовому ринку та у банківській системі.

Міжбанк сьогодні відкрився котируваннями гривня-долар на рівні 14/14,5 грн. Котирування гривня-євро відкрилися показниками 18,45/19,11 грн. Станом на 12.30 долар на міжбанківському ринку виріс до 14,4/14,9 грн.