Литва на засіданні Радбезу ООН закликала Росію "взятися за розум"

Постпред Литви Раймонда Мурмокайте на Радбезі ООН визнала військове вторгнення Росії в Україну і закликав країну-агресора "взятися за розум"

"Це вторгнення. Такі дії РФ є грубим порушенням статей ООН. Триває потік живої сили й озброєння з Росії на Донбас, - заявила вона під час своєї промови, передає Еспресо.TV.

Постпред зазначила, що цей конфлікт вже забрав чимало людських життів.

"За скромними підрахунками понад 2500 осіб загинули і 9 мільйонів людей постраждали. Матері російських військовослужбовців просять дізнатися про долю своїх дітей, принаймні 400 загинули. Журналісти кажуть про таємничі похорони в Псковській області. Необхідно, щоб Росія повернулася до міжнародних норм поведінки. Литва закликає Росію взятися за розум, вивести свої збройні сили, зброю і техніку, припинити обстріл українських територій і звернутися із закликом до сепаратистів", - наголосила вона. 

“Женевська угода не виконується Росією, а припинення вогню має виконуватись усіма. Занадто довго ми спостерігаємо, як Росія підкрадається та погрожує територіальній цілісності України. Ми повинні покласти цьому кінець”, - зазначила Мурмокайте.