Меркель: ЄС обговорить нові санкції проти Росії в суботу

Глави держав та урядів Європейського Союзу на позачерговому саміті 30 серпня обговорять ситуацію в Україні та можливість розширення санкцій проти Росії

Про це повідомила канцлерка Німеччини Анґела Меркель на прес-конференції в Берліні в четвер, передає Еспресо.TV з посиланням на "Німецьку хвилю".

"Ми отримуємо повідомлення про розширення присутності російських солдатів, нову дестабілізацію й нові пересування сепаратистів у районах, де досі було тихо", - цитує Меркель інформагенція Reuters.

За словами німецької канцлерки, ЄС постійно давав зрозуміти, що в разі подальшої ескалації ситуації в Україні обговорюватимуться подальші санкції. "Це питання стоятиме на порядку денному саміту, і ми маємо спитати себе, як ми реагуватимемо", - констатувала Анґела Меркель.

Вона додала, що Євросоюз прагне дипломатичного розв'язання кризи і "не послабить своїх прагнень", однак ситуація після зустрічі президентів Володимира Путіна та Петра Порошенка в Мінську погіршилась.

Нагадаємо, як повідомляло Еспресо.TV, Верховний комісар ЄС Кетрін Ештон та міністр закордонних справ Італійської Республіки Федеріка Могеріні у телефонній розмові запевнили міністра закордонних справ України Павла Клімкіна у серйозних діях Європи щодо російської агресії.