Родичі десантників, які перестали виходити на зв'язок, пікетують військову частину в Костромі

Поблизу штабу військової частини в Костромі зібралися родичі російських військових, які перестали виходити на зв'язок

Крім того, була організована зустріч з представниками командування дивізії для рідних десяти десантників, затриманих в Донецькій області, повідомляє телеканал «Дождь».

За словами кореспондента телеканалу, в мітингу взяли участь близько 25 осіб. Заспокоїти присутніх вийшов чоловік, який представився Альбертом Ахмеровим, офіцером 1065 полку. За його даними, з військовослужбовцями його полку все гаразд, поранених і вбитих немає, зараз вони проходять навчання. Він також пообіцяв родичам, що в неділю солдатам видадуть телефони, щоб вони змогли зателефонувати близьким.

Нагадаємо, 25 серпня на сайті Служби Безпеки України з'явилася інформація про затримання в Донецькій області десяти військовослужбовців 98-ї повітряно-десантної дивізії. Затриманим пред'явлено звинувачення в участі і сприянні у терористичній організації, а також незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За офіційною версією Міноборони, в полон потрапили дев'ять осіб, які опинилися в 15 кілометрах від кордону з Україною випадково - в ході навчань.

26 серпня родичі затриманих зібралися у частині в Костромі, щоб зустрітися з командуванням десантників. Тоді з рідними спілкувався заступник командира. За словами глави костромського ради солдатських матерів Людмили Хохлової, тоді ніякої конкретної інформації про місцезнаходження і стан затриманих командування частини не надало. При цьому родичі кількох бійців  розповіли, що два контрактника, особи яких встановлені, загинули, ще близько десяти - поранені і перебувають у госпіталях Ростова.

25 серпня з'явилася інформація про «закритіх» похорони псковських десантників, які загинули при невідомих обставинах.

27 серпня прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував дані повідомлення. Він заявив, що чутки про похорон нібито російських десантників необхідно детально перевірити.