Скандал навколо «7 кілометра»: «Сім'я» втрачає ринок

Ситуація навколо скандалу, пов'язаного з найбільшим промтоварним ринком України «7 кілометр» пов'язана з господарською суперечкою між підприємцями та представниками «сім'ї» екс-президента

Про це в четвер на прес-конференції заявив підприємець Денис Волошин, який є однією із сторін суперечки. 
За словами Волошина, у 2010 році представники «сім'ї», порушуючи закони, вчинили незаконне відчуження його частини в статутному капіталі ринку. 

«Справа про рейдерське захоплення ринку представниками «сім'ї» знаходиться у Верховному суді України. 2 вересня суд винесе своє рішення. У спробах замести сліди, «сім'я» кілька разів перепродала підприємство. «7 кілометр» виведений в кіпрський офшор і не приносить ані копійки в бюджет області та країни. А сьогодні директор ринку був оголошений в розшук», - заявив Волошин. 

За словами підприємця, активна медіа-кампанія навколо теми ринку, розгорнута представниками «сім'ї», покликана чинити тиск на суддів Верховного суду. 

Також Волошин повідомив про провокацію, що готується, - інсценування захоплення «7 кілометра» адміністрацією ринку.  «Я 4 роки в правовому полі відстоюю права на свою власність. І збираюся так діяти й надалі. Разом з тим я маю інформацію, що у разі рішення суду не на користь «сім'ї», адміністрацією ринку буде здійснено інсценування захоплення з можливими жертвами. Тому закликаю підприємців утриматися від участі в провокаціях», - заявив підприємець. 

Як відомо, 27 серпня прокуратура Одеської області проводила слідчі дії на території ринку «7 кілометр» в рамках кримінального провадження за ч.4 ст. 190, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України – «шахрайство; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». 

2 вересня Верховний суд України винесе рішення у справі про так звані «подарунки родині» (у 2010 році низку підприємств, у тому числі і ринок «7 кілометр» були передані власниками оточенню Віктора Януковича шляхом дарування).