Заяви Порошенко обвалили російський фондовий ринок

Заяви президента України Петро Порошенко про скликання екстреного засідання РНБО у зв'язку з введенням російських військ в Україну обвалило біржові показники

Повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Слон".

Російські фондові показники різко прискорили падіння в ході торгів 28 серпня. До 14:25 мск індекс РТС скоротився на 3,13% до 1221 пункту, а ММВБ знизився на 1,61% до 1424 пункту. 

У той же час істотно підвищилися курси долара і євро. До 14:10 мск європейська валюта подорожчала майже на піврубля до 48,25 рубля, а американська - на 42 копійки до 36,6 рубля. 

Обвал біржових показників стався після того, як президент України Петро Порошенко заявив, що скликав екстрене засідання РНБО у зв'язку з введенням російських військ на Україну. 

На заяву Порошенко відреагували і зарубіжні фондові ринки. Так, в Європі біржові індекси до середини сесії 28 серпня скоротилися на 0,7-1,3%. Біржові показники США на премаркеті втратили приблизно 0,4%. 

На самому початку сесії в четвер ММВБ і РТС впали на 1% і 1,4% відповідно; курс долара піднявся на 12 копійок, а євро - на 19 копійок. Таким чином ринки відповіли на публікації ряду ЗМІ, які в ніч на 28 серпня повідомили, що Росія почала вторгнення в Україну.