Аваков заступився за комбата "Донбасу" Семенченка

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає припинити нападки на командира батальйону «Донбас» за різкі емоційні висловлювання в бік керівництва ЗСУ

Про це міністр написав на своїй сторінці у «Фейсбуці», передає Еспресо.TV.

«Переглядаючи повідомлення останньої доби у Фейсбуці і новинних стрічках, бачу активні - організовані нападки на командира батальйону Нацгвардії «Донбас» Семена Семенченка. Нападки за його активні емоційні висловлювання про військову ситуації навколо блокування наших підрозділів в районі Іловайська.

Сам з ним говорив про події і просив бути стриманішим. Так, він військовий, і в ієрархії чинів далеко поки не маршал. Але, я слухав і слухаю всі його аргументи і доводи, поради та міркування. Поважаю і розумію його емоції. Він має на це право. Чому? Створіть підрозділ добровольців - відважних і рішучих. Загартуйтеся в боях. Візьміть участь в штурмі і звільненні Миколаївки, Семенівки, Слов'янська, Попасної, Артемівська, Сєвєродонецька та Лисичанська. Поживіть тиждень під безперервним артобстрілом. Не дай бог Вам оплакувати загиблих товаришів, що воювали поруч, і, витягуючи з бою поранених, чути крики болю і відчаю бійців, за яких відповідаєш. Пройдіть все це - і теж будете мати право на емоцію, яку повинна почути країна», - написав Аваков.

«І припиніть шельмувати патріота, шукати компромат і розміщувати гидоти на пораненого в бою воїна. Його вчинки говорять більше слів і варті тисячі пропозицій десятків диванних теоретиків. А політичний досвід і стриманість у Семена ще прийде. Головне, що не піде щирість!»- звернувся міністр.

Він також звернувся до комбата Семенченка з побажаннями якнайскорішого одужання.

«Не звертай увагу на ментальні порізи слабаків, Семен! Поправляйся від бойових ран - попереду багато, дуже багато справ!», - побажав Аваков.