Донеччина готує для переселенців житло на зиму

Сьогодні заступник губернатора Ілля Шевляк відвідав Першотравневий район, де зараз проживає найбільша кількість вимушених переселенців

Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації, передає Еспресо.TV.

Як зазначається у повідомленні, щоб організувати розміщення людей, які вимушено залишили своє місце проживання, в зимовий період, передусім, будуть задіяні бази відпочинку та дитячі оздоровчі центри, що мають справну систему опалення. 

Крім того, облдержадміністрація розглядає можливість запуску пансіонатів, де при незначних вкладеннях можна змонтувати системи обігріву. 

"Нам також потрібно спілкуватися з людьми, що живуть в приватному секторі. Є багато порожніх будинків, власники яких готові допомогти тимчасовим переселенцям. Це теж один із варіантів, як дати нашим громадянам дах над головою у холод", - сказав віце-губернатор. 

Регіональний штаб по роботі з тимчасовими переселенцями працює далі. Найближчими днями представники облдержадміністрації побувають в інших містах і районах області, де місцевій владі доручено знайти можливість розселення людей, які тимчасово виїхали із зони проведення бойових дій.