Джемілєв: Туреччина пообіцяла перевірити візити свого транспорту в анексований Крим

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв попросив турецьких чиновників розібратися, чому в анексований Росією Крим літають їхні літаки і заходять торгові судна

Про це він повідомив виданню Крим.Реалії, передає Еспресо.TV

За інформацією Джемілєва, перебуваючи в Туреччині на церемонії інавгурації президента, в четвер 28 серпня, йому вдалося зустрітися з представниками турецького уряду. 

"Я обговорював питання того, що турецькі літаки, як і раніше, сідають у Сімферополі. Хоча це заборонено у зв'язку з російською окупацією. Українська влада не давала на це дозволу. Мені сказали профільні чиновники, що за документами це турецьке авіасполучення значиться як "Анапа - Стамбул". Мені пообіцяли перевірити, чи дійсно ці літаки сідають у Сімферополі", - розповів він. 

Крім того, Джемілєв звернув увагу представників турецької влади на те, що в кримські порти, як і раніше, заходять турецькі судна. 

"Я назвав кілька турецьких кораблів, які останнім часом заходили в кримські порти. Але мені сказали, що вони давно продані росіянам та відповідальності за них Туреччина не несе. Виявляється, на цих судах не поміняли маркування, вони продовжують ходити як турецькі. Так мені повідомили", - сказав він. 

Нагадаємо, в четвер Мустафа Джемілєв представляв українську делегацію на церемонії інавгурації президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в Анкарі. Спочатку очолювати її повинен був президент України Петро Порошенко. Однак він змушений був скасувати свою участь через військову агресію Росії.