Фотокореспондент Макс Левін розповів, як вдалося вирватися з оточення терористів

4 українських журналістів зранку на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську

"Як нам вдалося вирватися, я не уявляю. Три засідки і щільний вогонь крупноколіберної зброї і нема жодного влучення в нас", - розповів він в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, оточення Іловайська триває вже давно. Рішення про вихід з оточення, швидше за все, ухвалив керівник батальйону "Донбас" разом з іншими командирами.

"Там і військові були сили, і "Дніпро", і частина "Херсона", частина миротворчого батальйону. Чекали кожного дня підмоги і ось, ось нібито… станом на вчора на вечір було багато поранених, їх якось вивезли по полю. З сепаратистами нібито домовилися, що вивезуть 300-их, але коли колона вирушила, їх обстріляли, вони повернулися", - розповів він.

Левін розповів, що рішення прориватися було прийнято після того, як стало зрозумілим, що більше підкріплення не буде, а стрільба "Градами" і мінометами не вщухає.

"О 4-ій ранку ми піднялися всі, зібралися і о сьомій колона рушила, стала на виїзді Многопілля і зібралися всі разом. Півтори години там стояли і в якийсь момент почали на нас падати міни, колона рушила, бо стало зрозуміло, що на місті стоїмо і почали ще більше обстрілювати. Проїхавши Многопілля, з поля почали по нас стріляти, якісь ракети по нас стріляти, почали рушати вперед колони, там був танк наш, БМП, прорвалися, а основна частина прийняла бій. О другій годині дня виходили на зв’язок, Надя, поранена, медик, сказала, що окопалися і б’ються", - сказав він. 

Щодо журналістів Еспресо.TV, які також знаходяться в оточеному терористами Іловайську, Макс Левін сказав, що вони не зустрічалися і він про їхню долю не знає.

"Ми в школі їх не бачили вночі, ні в санчастині, не знаю де вони. Скоріш за все вони виходять з цією колоною і там з ними знаходяться. Кажуть, що ця колона знов в оточенні", - додав він. 

Нагадаємо, 25 серпня знімальна група телеканалу - журналіст Єгор Воробйов і оператор Тарас Чкан - потрапили в оточення під Іловайськом. Вчора Егору Воробйову вдалося передати повідомлення, що з ними все гаразд, і навіть в таких умовах вони виконують свій професійний обов'язок, готують матеріали до ефіру