ОБСЄ направить спостерігачів в Новоазовськ та Маріуполь

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) готується розмістити в районі Маріуполя і Новоазовська своїх спостерігачів

Про це повідомив в четвер в Раді Безпеки ООН заступник генерального секретаря всесвітньої організації Джефрі Фелтман, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости

"Сьогодні ми зв'язувалися з послом (Ертугрулем) Апаканом, головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Він інформував нас про те, що в даний час немає спостерігачів місії в Маріуполі і Новоазовську, хоча ОБСЄ в процесі розгортання групи в цих районах", - сказав Фелтман на екстреному засіданні РБ ООН по Україні. 

"Це буде критично важливо, оскільки ми шукаємо фактичну інформацію про те, що саме відбувається на місцях", - зазначив Фелтман. 

Нагадаємо, вчора, 28 серпня, в РНБО України підтвердили взяття російськими військовими міста Новоазовськ, розташованого в 30 кілометрах від Маріуполя. При цьому, за інформацією місцевих мешканців, росіяни заявляють, що отримали наказ захопити Маріуполь і далі дійти до Одеси.