"Путін, тобі потрібен психіатр": у Дніпропетровську відбувся мітинг проти агресії Росії

Понад півтисячі дніпропетровців у п’ятницю ввечері вийшли на площу Героїв Майдану на акцію протесту проти російського вторгнення в Україну "Путін-Стоп"

У руках люди тримали синьо-жовту символіку, а також плакати з написами "Путін, тобі потрібен психіатр", "Отстань, страна огромная", "Кремлевский карлик, отвали", "Россиянки, не отдавайте сыновей на убой" тощо, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

Дніпропетровці скандували "Стоп, Путін!" та "Слава Україні!".

Учасники акції закликали присутніх на площі жінок активніше включатись у волонтерську роботу з допомоги армії – збирати "гуманітарку", доглядати за пораненими у шпиталях тощо. Присутні на площі чоловіки почали записуватись до списку охочих допомагати військовим, які дислокуються на Дніпропетровщині, з ремонтом бойової техніки.

За словами автора цієї ініціативи Сергія Карнизи, бійці однієї з механізованих бригад області наразі потребують чоловічих рук для відновлення танків та удосконалення БТРів.

"Наш задум такий: взяти якусь машину, танк чи БМП і відремонтувати, щоб він міг воювати проти наших ворогів. Ми набираємо людей, які вміють ремонтувати, мають відповідний інструмент, мають авто, адже за один день така робота не робиться. Треба буде від’їжджати у частину на кілька днів", – розповів Радіо Свобода Карноза.

Водночас співачка Руслана Лижичко, яка приїхала на акцію, щоб підтримати дніпропетровців, заявила, що українська влада має більш чітко сформулювати повідомлення, адресовані міжнародній спільноті, і просити більш конкретно про допомогу.

"Україна має навчитись відповідати меседжами. Чітких три слова: "Росія напала на Україну". Крапка. "Україна втрачає кров". Крапка. "В Україні через російські війська гинуть люди". Крапка", – заявила співачка.

Учасники акції також звертались до жінок у Росії, чоловіки та сини яких наразі перебувають в Україні, – вимагати від російського керівництва їхнього повернення додому.