Російські правозахисники розповіли, що в одному бою під Сніжним було вбито щонайменше 100 російських солдат

Більше 100 російських солдатів, які допомагали терористам, були вбиті на сході України протягом одного бою в цьому місяці

Про це сказали члени Російської президентської ради з прав людини Елла Полякова та Сергій Кривенко в четвер, посилаючись на очевидців і родичів загиблих, пише Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Колону російських солдат атакували з "Градів" і більше 100 людей загинули. Все сталося в місті Сніжне на Донеччині," - сказав Кривенко.

Більш того, близько 300 осіб були поранені в ході того ж інциденту 13 серпня недалеко від міста Сніжне, коли колони вантажних автомобілів, повні боєприпасів, були збиті залпом ракет з "Граду".

Полякова сказала, що їй дали аналогічний показник кількості загиблих російських солдатів.

"Ми говорили з 10 родичами загиблих і однополчанами, які були свідками нападу, деякі з яких супроводжували тіла назад до Росії. Їх джерела повідомили, що не було ніякого документа, що підтверджує, що солдати був в Україні, а свідоцтва про смерть були заповнені, щоб припустити, що вони загинули в іншому місці... Коли я розмовляю з хлопцями, які супроводжували ці труни цих контрактників, вони кажуть мені, що був відданий наказ в усній формі, не було ніяких документів", - розповіла Полякова.