СБУ затримала двох "замполітів" Гіркіна, які прибули з Криму на Донеччину

Службою безпеки України на одному з блокпостів сил АТО у Донецькій області затримано двох російських псевдожурналістів, які мали поширювати паніку серед населення

Про це повідомили у прес-центрі СБУ, передає Еспресо.TV.

"Службою безпеки України на одному з блокпостів сил АТО у Донецькій області затримано автомобіль з двома озброєними громадянами РФ Шаповаловим О.С. та Моховою А.В., які нелегально перетнули державний кордон України для виконання завдання російських спецслужб з ведення інформаційної війни проти України. Під прикриттям журналістської діяльності ці особи, спотворюючи інформацію у свої репортажах, мали поширювати панічні настрої серед населення Донеччини", - йдеться у повідомленні.

Під час перевірки документів псевдожурналісти, вважаючи що потрапили до "своїх", представилися помічниками Гіркіна-Стрєлкова і розраховували на всіляку допомогу з боку терористів.

СБУ встановила, що Шаповалов та Мохова нелегально прибули з тимчасово окупованого Криму до Донецька для посилення т. зв. "політуправління ДНР". Під виглядом незалежних журналістів вони повинні були знімати і коментувати для широкого загалу вчинені терористами руйнування житлових кварталів та інфраструктури, цинічно видаючи їх за результат обстрілів з боку українських військових.

У затриманих вилучено стрілецьку зброю – автомати та набої до них.

Наразі проводяться необхідні слідчі дії.