"Солдатських матерів Санкт-Петербурга" внесли до реєстру "іноземних агентів"

Міністерство юстиції Росії включило петербурзьку регіональну громадську правозахисну організацію "Солдатські матері Санкт-Петербурга" в реєстр "іноземних агентів"

Про це свідчать дані реєстру на сайті російського відомства, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

Відзначимо, головою "Солдатських матерів Санкт-Петербурга" є член Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Елла Полякова, яка в минулий вівторок повідомила, що їй відомо про доставку великої групи поранених військовослужбовців в Санкт-Петербург.

Раніше Полякова й інший член РПЛ Сергій Кривенко направили до Слідчого комітету запит провести розслідування обставин загибелі військовослужбовців за контрактом з 18-ї мотострілецької бригади, уродженців Дагестану. Згідно з офіційною інформацією, дев'ять військовослужбовців загинули на полігоні в Ростовській області 9 і 11 серпня.

Таким чином, в реєстрі "іноземних агентів" в даний час 13 організацій. Першим в списку з'явилося некомерційне партнерство "Сприяння розвитку конкуренції в країнах СНД". Далі Мін'юст РФ вніс до списку Асоціацію "Голос", "Центр соціальної політики та гендерних досліджень", регіональну громадську організацію на захист демократичних прав і свобод "ГОЛОС", "Костромський центр підтримки громадських ініціатив" і регіональну громадську правозахисну організацію "Союз" Жінки Дона ", Асоціацію" Агора ", фонд сприяння захисту прав і свобод громадян" Громадський вердикт ", Міжрегіональну громадську організацію Правозахисний центр "Меморіал", калінінградську регіональну громадську організацію "Екозахист! - Жінрада" і автономну НКО "Юристи за конституційні права і свободи".