Тарута пообіцяв маріупольцям допомогти з організацією батальйону захисників міста

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута звернувся до жителів Маріуполя у зв’язку з наростаючою загрозою вторгнення російських військ в місто

Текст звернення сьогодні вночі оприлюднили на сайті Донецької ОДА, передає Еспресо.TV.  

Тарута подякував маріупольцям за участь у вчорашньому проукраїнському мітингу та пообіцяв допомогти з організацією батальйону захисників міста. 

«Дякую за приклад громадянської позиції, який ви показали жителям всієї області сьогодні під час мітингу проти війни і за єдність України! Це наповнило моє серце гордістю за рідне місто. 

Сьогодні нам випав шанс самим творити історію України. На мітингу пролунав заклик сформувати ефективну оборону міста. Це виклик. Кожен з нас сьогодні має вирішити що він може зробити для своєї країни. 

Готовий допомогти вам у всьому, що стосується організації батальйону захисників Маріуполя! Адреса для зв'язку: oboronamariupol@gmail.com», - йдеться у зверненні. 

Нагадаємо, вчора в Маріуполі відбувся антивоєнний мітинг, в якому за різними оцінками взяли участь від двох до п’яти тисяч мешканців міста. 

Відзначимо, вчора, 28 серпня, в РНБО України підтвердили взяття російськими військовими міста Новоазовськ, розташованого в 30 кілометрах від Маріуполя. При цьому, за інформацією місцевих мешканців, росіяни заявляють, що отримали наказ захопити Маріуполь і далі дійти до Одеси.