У Росії обіцяють Польщі "відповідну реакцію" за відмову пропустити літак Шойгу

У Російському міністерстві закордонних справ обіцяють "відповідним чином відреагувати" на відмову Польщі пропустити літак із міністром оборони Росії Сергієм Шойгу

Відповідну заяву опубліковано на сайті МЗС Росії, передає Еспресо.TV.

У заяві відмова польської сторони пропустити літак, посилаючись на технічні причини, названа "кричущим випадком".

"Російській делегації довелося в терміновому порядку повертатися до Братислави у зв'язку з нестачею палива, що створило реальну загрозу безпеці польоту. Лише після енергійного демаршу з нашого боку польська влада погодилася підтвердити чинність раніше виданого ними дозволу на проліт над територією Польщі", - сказано в заяві.

У російському МЗС такі дії кваліфікували як "грубе порушення норм і етики міждержавного спілкування" і більше того, як "блюзнірську витівку проти історичної пам'яті і заслуг тих, хто врятував Європу від фашизму".

"Абсолютно очевидно, що подібні дії Варшави не залишаться без відповідної реакції з російської сторони", - резюмували в російському відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща заборонила проліт Ту-154 міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Пізніше Польща таки дозволила проліт через повітряний простір країни літаку з міністром оборони Росії на борту.