Затримані російські десантники: Нас прийняли як людей

Омбудсмен України з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що затримані російські десантники вражені від прийому в Україні

Про це Лутковська заявила після відвідин російських десантників, які зараз перебуваються у Лук'янівському СІЗО у Києві, передає Еспресо.TV із посиланням на "5 канал".

"Вони вражені, як їх прийняли, як до них ставляться зараз. Що цікаво, що вони протягом цього часу спілкування, вони декілька разів підкреслювали: "нас прийняли як людей". Це означає, що, дійсно, прийняли правильно, у повній відповідності до українського законодавства. Ми спеціально ставили питання стосовно того: яку інформацію надавали, якою мовою надавали інформацію, яким чином з ними поводилися, чи бачив їх лікар, чи їх нагодували", - сказала Лутковська.

За її словами, вона отримала "абсолютну впевненість в тому, що з ними поводилися по-людськи, згідно з українським законодавством і у відповідності до європейських стандартів у галузі прав людини". 

Нагадаємо, російські десантники 331 полку 98 Свірської дивізії Повітрянодесантних військ Збройних сил РФ, затримані 25 серпня під селищем Дзеркальне Донецької області. Нещодавно вони зверталися до своїх матерів.

Відео: 5 канал.