Жириновський озвучив план Путіна: Розберемося з Україною і підемо на Казахстан

Володимир Жириновський пропонує після того, як російська армія «розбереться з Україною» взятися за Казахстан

Про це одіозний російський політик заявив в ефірі радіо «Эхо Москвы».

На запитання, коли ви пред'явите територіальні претензії до Казахстану, Жириновський відповів: «Поки почекаємо. Давайте з Україною розберемося. Казахстан член Митного союзу. Але там теж русофобські настрої культивують. У всіх нових підручниках в Казахстані скрізь антиросійські настрої. Хоча Росія Казахстан не завойовувала, а прийшла на допомогу, бо казахів вирізали джунгари». 

«І російська армія вигнала джунгарів в Китай, - ось там вони сидять. А сьогодні, під виглядом того, що це нібито казахи - вони забули, нинішні казахи, в нинішньому Казахстані, що російська армія врятувала їх на прохання їхніх керівників, казахські улуси звернулися до російського царя. Російський цар близько не хотів нічого в Середній Азії, вони благали, в ногах валялися - врятуйте нас, казахів, а то всіх виріжуть джунгари. Російський цар направив армію, звільнив Північний Казахстан. А далі, на Ташкент, там дійсно йшла російська армія і далі всі ці прирости. Але північний Казахстан гинув. Це було Семиріччя, Усть-Каменогорськ, Артемівськ, Семипалатинськ. Назви-то російські. Алма-Ата, місто, де я народився, місто Вірний, утворений російськими козаками. І як місто. Потім вже більшовики, - вся біда в більшовиках, ось ви не чіпаєте більшовиків, це мені незрозуміло. Все зіпсували, національне питання, і призвело до нинішнього стану на Україні, більшовики».

Як відомо, одіозний Жириновський часто заявляє те, що російська влада не може дозволити собі говорити з дипломатичних причин. Але с часом реальні дії Росії повторюють те, про що говорив Жириновський. Так, наприклад, було з анексією Криму та введенням російських військ в Україну.