Порошенко закликав європейські країни до реальної підтримки України

У Брюсселі президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем’єр-міністром Фінляндії Александром Стуббом

Голова держави поінформував про розвиток ситуації в Донецькій та Луганській областях, повідомляється на сайті президента.

Порошенко закликав до солідарної і консолідованої позиції всіх країн ЄС, особливо в контексті прийняття рішення Ради ЄС на підтримку України.

Сторони також обмінялися думками щодо подальшого впровадження мирного плану президента України.

Порошенко подякував Стуббу за рішення щодо надання Україні гуманітарної допомоги.

Також Порошенко в рамках робочого візиту до Брюсселя виступив з промовою на саміті Європейської народної партії, в якій закликав європейських політиків до реальної підтримки України. 

"Порошенко закликав європейських політиків до дієвої і конкретної, а не тільки моральної підтримки Української держави. Глава держави висловив сподівання на розширення європейських обмежуючих заходів щодо Росії і посилення політичного тиску на Кремль, всебічну підтримку України, офіційне визнання терористичними організаціями гак званих ДНР і ЛНР, а також збільшення обсягів гуманітарної та фінансової допомоги нашій країні та активне залучення у відновленні Донбасу", - йдеться в повідомленні. 

Повідомляється, що свій виступ Порошенко присвятив донесенню до європейських лідерів інформації про складність ситуації, в якій опинилася Україна через неприкритий акт агресії, які президент назвав війною. Порошенко зазначив, що ця війна є не тільки війною нашої держави.

"Ця війна не тільки за регіональне домінування. Це битва за цінності і майбутнє Європи ... кордон якої тепер захищає Україну", - підкреслив президент, попередивши європейських партнерів, що ця загроза сьогодні "вже стукає в двері Європи, а завтра може стати новою реальністю для всіх європейців". 

Лідери Європейської народної партії погодилися з нагальною необхідністю активізації консолідованих зусиль міжнародного співтовариства на підтримку України у протидії зовнішній агресії і захисту суверенітету та територіальної цілісності.