Туреччина пообіцяла з'ясувати, чому їх літаки літають до анексованого Криму

Влада Туреччини пообіцяла розібратися, чому в анексований Росією Крим літають турецькі літаки і заходять її торгові судна

Про це пише "Интерфакс-Украина" з посиланням на уповноваженого президента України у справах кримсько-татарського народу, народного депутата Мустафу Джемілєва.

Мустафа Джемілєв попросив представників влади Туреччини розібратися, чому в анексованих Росією Крим літають турецькі літаки і заходять її торгові судна. 

Як повідомив Джемілєв в п'ятницю, дане питання він обговорював з представниками турецького уряду 28 серпня, перебуваючи в Анкарі в Туреччині на церемонії інавгурації президента Реджепа Тайіпа Ердогана. 

"Я обговорював питання того, що турецькі літаки, як і раніше, сідають в Сімферополі. Хоча це заборонено у зв'язку російською окупацією. Українська влада не давала на це дозволу. Мені сказали профільні чиновники, що за документами це турецьке авіасполучення значиться як Анапа (Росія) - Стамбул (Туреччина)",- зазначив депутат.

"Мені пообіцяли перевірити, чи дійсно ці літаки сідають в Сімферополі", - додав він. 

Крім того, Джемілєв звернув увагу представників турецької влади на те, що в кримські порти, як і раніше заходять турецькі судна. 

"Я назвав кілька турецьких кораблів, які останнім часом заходили в кримські порти. Але мені сказали, що вони давно продані російським та відповідальності за них Туреччина не несе. Виявляється, на цих судах не поміняли маркування, вони продовжують ходити як турецькі. Так мені повідомили ", - зазначив він.