У жовтні можуть провести референдум про приєднання України до НАТО

«Батьківщина» ініціює проведення референдуму одночасно з достроковими парламентськими виборами

Партія «Батьківщина» подає до ЦВК повідомлення про проведення ініціативних зборів громадян щодо проведення загальноукраїнського референдуму про приєднання України до НАТО. Про це повідомляється на офіційному сайті партії, передає Еспресо.TV.

За словами Юлії Тимошенко, референдум має відбутися одночасно з достроковими парламентськими виборами, 26 жовтня.

«Вчора вперше генеральний секретар НАТО заявив, що двері НАТО для України відкриті. У перший раз в історії нашої незалежності, у перший раз в історії України народ не розділений стосовно питання НАТО. Сьогодні український народ консолідований стосовно того, що Україна мусить стати членом НАТО. Але за порядками, які діють щодо вступу, обов’язкове проведення загальноукраїнського референдуму для того, щоб народ визначився – готові ми стати членами НАТО негайно чи ні», - зазначила вона.

Вступ до НАТО допоможе швидко припинити війну, вважають у партії.

Сьогодні «Батьківщина» передасть спеціальну заявку до Центральної виборчої комісії про проведення ініціативних зборів громадян України 5 вересня о 12 годині щодо проведення референдуму по вступу в НАТО.

«Після того ми починаємо згідно закону України про всеукраїнський референдум збирати 3 млн. підписів. Саме стільки потрібно, щоб мати можливість поставити це питання на референдум», - повідомила Тимошенко.