Жодна машина гуманітарного конвою до бійців, які перебувають в оточенні в селищі Червоносільське, досі не прийшла, - Семенченко

Інші машини російські війська не пропускають

Командир батальйону «Донбас» вийшов на телефонний зв'язок, інформацію про бійців батальйону "Донбас", "Дніпро", "Світязь", "Херсон", 93-ї та 17-ї бригади, інших підрозділів, що потрапили в оточення під Іловайськ написали на його сторінці у Фейсбук, передає Еспресо.TV.

«Відповідальним за відправлення гуманітарного конвою з вивезення поранених бійців, які потрапили в оточення, є Міністерство оборони. Згідно з домовленістю, досягнутою Президентом України для надання коридору для виводу бійців, що потрапили в оточення, було визначено час з 6:00 до 10:00.

Станом на 17:00 жодна машина гуманітарного конвою до бійців, які перебувають в оточенні в селищі Червоносільське ,не прийшла. Інші машини, крім машин цього конвою, російські війська не пропускають. Пояснень 11-годинніцй відсутності конвою не дається», - повідомили на сторінці Семенченка.
 
Станом на 16:00 позиції бійців, які перебувають в Червоносільському, стали обстрілювати з мінометів і снайперської зброї, тим самим примушуючи бійців здатися в полон. 

Після цього представниками Міноборони було заявлено, що інцидент з російською стороною врегульований, і гуманітарна колона дійде до оточених бійців.

«На даний момент ми знаходимося на збірному пункті бійців, що виходять з оточення. З ранку вийшло кілька невеликих груп, які забезпечені харчуванням і медичною допомогою. Чекатимемо колону та бійців, що виходять. Зв'язку з командирами батальйонів, командувачів угрупованням і більшістю бійців немає. Буде більш детальна інформація – повідомлю», - йдеться у повідомленні.