У Дніпропетровськ привезли 85 поранених з Іловайська

У дніпропетровський 385 військовий госпіталь привезли 85 поранених українських бійців, яких вивели із-під Іловайська

Про це повідомила у своєму "Фейсбуці" представник президента з мирного врегулювання на Сході Ірина Геращенко.

"Є дуже важкі. Хлопці розповідають, що вони йшли на гуманітарний коридор, але їх жорстоко почали розстрілювати росіяни і їх наймити", - розповіла вона.

За словами Геращенко, саме цей госпіталь приймає найтяжчих поранених.

"Розрахований на 100 людей, збільшує навантаження до 200. Ліжка в коридорі. І при цьому в катастрофічному стані", - повідомила вона.

Геращенко розповіла, що зараз госпіталь перебуває у власності російського ВТБ, і вимагає від Мінюсту, ГПУ та Верховної Ради терміново вирішити це питання.

"Будемо наполягати на цьому - на передачі Дніпропетровського госпіталя Міністерству оборони. Він не може належати окупантам", - заявила Геращенко.

У той же час, на сторінці в "Фейсбуці" активіст Арсеній Фінберг повідомив, що в неділю у Київський військовий госпіталь також прибуває черговий медборт з тяжкопораненими і закликав людей записуватись волонтерами для допомоги пораненим.

У свою чергу ВТБ Банк оприлюднив офіційний коментар, в якому стверджує, що не є власником будівлі госпіталя. "До 2007 року ця будівля дійсно перебувала в державній власності, після чого була відчужена у приватну власність для реконструкції. У 2008 році новий власник будівлі звернувся в ПАТ «ВТБ Банк» для отримання кредитних коштів на реконструкцію даної будівлі. В якості забезпечення виконання зобов'язань перед ПАТ «ВТБ Банк» в заставу була передана запланована до реконструкції будівля", - йдеться в повідомленні банку.

"Проект з реконструкції будівлі не був реалізований, кредитні кошти ПАТ «ВТБ Банк» повернуті не були, у зв'язку з чим у 2010 році ПАТ «ВТБ Банк» змушений був ініціювати передбачені чинним законодавством процедури щодо звернення стягнення на заставлене майно. ПАТ «ВТБ Банк» заявляє, що незважаючи на наявність судового рішення, яке повністю підтверджує право ПАТ «ВТБ Банк» стягнути з позичальника кредитні кошти, у зв'язку з наявністю форс-мажорних обставин у вигляді бойових дій на сході України, з ініціативи ПАТ «ВТБ Банк» державна виконавча служба не проводить жодних дій з примусової реалізації заставного майна, до закінчення дії зазначених обставин. Таким чином, ПАТ «ВТБ Банк» ніколи не був і не є власником будівлі в м. Дніпропетровську за адресою вул. Комсомольська, 63", - заявили в ВТБ Банку.